ISOVER, kamena vuna!

Kompanija Isover dio je jedne od najvećih svjetskih grupacija za proizvodnju građevinskog materijala Saint Gobain.

Ovaj koncern je osnovan još davne 1665. godine i do danas je izrastao u jednog od lidera u proizvodnji svih vrsta građevinskog materijala u svijetu.

Isover se bavi proizvodnjom mineralnih odnosno kamenih vuna za sve namjene.

Od brojnih Isoverovih proizvoda izdvajamo Isover Rio Twin, standardnu staklenu vunu koja se najčešće koristi u potkonstrukcijama suvomontažnih sistema. Najčešća debljina ove vune je 5cm.
Isover Akusto vuna dolazi u dvije dimenzije od 5cm odnosno 7,5cm debljine. Akusto vuna ima pojačane termičke i akustične karakteristike u odnosu na Rio Twin vunu, i upravo vam nju preporučujemo za vaše suvomontažne pregradne zidove i spuštene plafone Akusto vuna ima veoma jednostavan naičn postavljanja, a dodatna vrijednost je u tome, što rolna dolazi u tačnoj dimenziji koja će se uklopiti u potkostrukciju gipskartonsog sistema, te su rastur i otpad prilikom postavljanja minimalni.

Pored navedenih mineralnih vuna, postoji i kamena vuna koja se prije svega koristi za oblaganje fasada. Isover master facade dolazi u raznim dimenzijam, od kojih se najčešće koristi onaj od 5cm debljine. Razlika između obične demit fasade u kojoj se koristi stiropor i one u koju će se ugraditi vuna je velika. Prije svega kamena vuna ima poboljšanja zvučna i toplotna svojstva, dugotrajnije je rješenje, a pored toga paropropusna je i daje fasadi puno bolju ventilisanost. Masa vune je mala, tako da je postavljanje prilično lako.

Na kraju nam ostaje da vam predstavimo još Isover Floor, vunu koja se koristi za podove. Jedna od najrasprostranjenij problema prilikom zidanja višespratnih objekata jeste probijanje zvuka i gubljenje toplotne izolacije između spratova. Naši majstori najčešće u podne košuljice ugrađuju stirodur, sitropor ili termo silent, rješenja koja nisu adekvatna za rješavanje ovog problema. Ugrađivanjem kamene vune u vaše podove dobijate takozvani „plivajući pod“, jedino pravo i trajno rješenje za rješavanje, udarne buke između spratova a uz to, poboljšavate i termičku izolaciju vaše prostorije.

Ove, kao i sve ostale proizvode brenda Isover možete pronaći u maloprodajnim objketima komapnije Cerovo, u Radanovićima, Budvi, Sutmoru, Baru, Podgorici i Ulcinju.